Informatiebijeenkomst Geassocieerd Deelnemerschap 30 oktober NM Kamp Amersfoort

Gepubliceerd op 16 oktober 2017

De Stichting Musea en Herinneringscentra 40-45 (SMH) werkt momenteel aan de mogelijkheid voor musea om geassocieerd deelnemer te worden van SMH. Als brancheorganisatie willen wij de verbinding intensiveren met instellingen die niet voldoen aan (alle) voorwaarden voor volwaardig lidmaatschap (of die geen volwaardig lid willen worden), maar die wel intensiever met SMH en haar veertien deelnemers willen samenwerken. Het geassocieerd deelnemerschap is bedoeld voor:

  • Musea en instellingen gericht op de Tweede Wereldoorlog
  • Musea en instellingen die de Tweede Wereldoorlog niet als core business hebben, maar wel behandelen
  • Educatieve instellingen gericht op burgerschap, vrijheid en/of democratie

Wij nodigen u van harte uit om maandag 30 oktober aanwezig te zijn op de informatiebijeenkomst in het Nationaal Monument Kamp Amersfoort. Tijdens deze bijeenkomst lichten wij onze visie op het geassocieerd deelnemerschap toe, maar horen wij ook graag jullie wensen en behoeften als mogelijk toekomstig geassocieerd lid. Deze feedback nemen wij vervolgens mee in de totstandkoming van de definitieve opzet van het geassocieerd deelnemerschap.

U kunt uw deelname tot 23 oktober bevestigen via dit aanmeldformulier.

LET OP: Om geassocieerd deelnemer te kunnen worden moet u een geregistreerd museum zijn en/of een ANBI-status hebben. Mocht u in de toekomst een ANBI-status krijgen of geregistreerd museum willen worden, dan bent u van harte welkom op de informatiebijeenkomst, maar kunt u pas geassocieerd deelnemer worden wanneer u daadwerkelijk één van de statussen heeft verworven.

Programma:

10:00 – 10:30 Inloop met koffie en thee
10:30 – 10:45 Fred de Graaf (voorzitter SMH). Introductie en welkomstwoord
10:45 – 11:00 Willemien Meershoek (directeur NM Kamp Amersfoort). Introductie over de locatie en de toekomstplannen van NM Kamp Amersfoort
11:00 – 11:15 Annette Schautt (programmadirecteur SMH). Wat is SMH en wat doen we?
11:15 – 12:45 Marjolein de Boer (Directeur en programmaleider Academie voor Cultuurmanagement) en Marc Pil (adviseur en manager voor kunst & cultuur). Werksessie ‘Ken elkaar’
12:45 – 13:30 Lunch
13:30 – 14:30 Marjolein de Boer. Werksessie ‘Samen de toekomst in’.
14:30 – 15:00 Proosten op samenwerking
15:00 – 16:00 Rondleiding over het voormalige kampterrein

 

De werksessies staan onder leiding van Marjolein de Boer en Marc Pil, van de Academie voor Cultuurmanagement. Zij zijn speciaal gevraagd om hun expertise over samenwerking met u te delen.