Aftrap Jaar van Verzet in beeld

Gepubliceerd op 9 maart 2018

Na de prachtige verzetskrant op zaterdag, die uitkwam als bijlage bij het AD en Parool (initiatief NC), is zondag 25 februari het ‘Jaar van Verzet’ officieel van start gegaan. In goede samenwerking en voorafgaand aan de Herdenking van de Februaristaking, heeft met een gepast programma een ‘persmoment’ plaatsgevonden in de Mozes en Aaronkerk in Amsterdam. Hulde aan Fred de Graaf die als woordvoerder namens het platform optrad en met de betrokkenheid van de communicatiewerkgroep, kunnen we spreken over een succesvolle start met veel spin off.

Ontroerend was het moment dat de kleindochter van ‘de moeder van het verzet’, Heleen Kuipers-Rietberg ‘de moeder van het verzet’, voorlas uit de brief van haar grootouders tijdens hun onderduik. Erik Gerritsen, secretaris generaal van VWS, benadrukte daarna dat het onverminderd belangrijk blijft te werken aan vrijheid en onrecht tegen te gaan. Lees hier zijn speech.

 

Lees hier het persbericht dat is uitgestuurd aan de media.

Behalve de nodige publieke- en media belangstelling (o.a. NOS – Acht Uur Journaal, zie: https://nos.nl/uitzending/31431-nos-journaal.html op 09:07 minuut) mochten we ons ook verheugen in ruime aandacht op de social media.

Dankzij het enorme bereik dat we met elkaar hebben weten te realiseren in thunderclap (zie: https://www.thunderclap.it/projects/67910-jaarvanverzet) belandde het ‘Jaar van Verzet’ dinsdag 27 febrauri aan het einde van de middag in de top 3 van trending topics!

Het publieksfilmpje over het Jaar van Verzet dat die middag werd gelanceerd, is vhier te zien https://youtu.be/DaGaawXeW3A

Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS en vfonds met middelen uit de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de Nederlandse Loterij.